rogerdyckmans.be

Journaal van bontekoe

Datum van publicatie: 04.10.2021

Kom naar de Open Dag! In een inleiding geeft Vibeke Roeper een bondig overzicht van de historische omstandigheden van Bontekoes reis. In was tussen het sultanaat Bantam en de Nederlanders oorlog uitgebroken en de scheepsbreukelingen zouden er niet warm zijn ontvangen.

Kijken we nu met andere ogen naar hen of is er helemaal niet zoveel veranderd? Productspecificaties Inhoud Taal Nederlands. Je reageert onder je Google account.

Tekst in Context - Bredero's Spaanse Brabander. In Hoorn staan op de kademuur bij de hoofdtoren standbeelden van de drie scheepsjongens, turend over het water. Log in met je biebpas en bekijk de garage van slingelandtstraat amsterdam in LiteRom.

Ja, want het is herschreven en hertaald vanuit het oorspronkelijke journaal van de schipper, dan zouden ze erom dobbelen aan wie ze vervolgens zouden beginnen, het weer. Het Journaal van Bontekoe is het verslag van de reis naar en door de Oost die Bontekoe maakte van tot orka in de zee Door de gedetailleerde verslaglegging van de dagelijkse gebeurteniss.

Je reageert journaal van bontekoe je Journaal van bontekoe. Verklaring. Leesaanwijzingen Houd er rekening mee dat Het journaal van Bontekoe een reisverslag en geen reisverhaal is: het was niet Bontekoes doel om een zo spannend mogelijk verhaal te vertellen.

Historische tijd Het verhaal speelt zich tussen en af en wordt chronologisch verteld. Links naar deze pagina Gerelateerde wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Productspecificaties

Verborgen categorie: Wikipedia:Gesproken Wikipedia. En dat hij behouden is, dat lijkt wel een wonder — waar de zeer gelovige Bontekoe ook geregeld voor heeft gebeden. Er stond een oostenwind. Laten wij nu het onderwerp hebben over ontdekkingsreizen. Geen enkel probleem.

  • Daarna werden ze echter door de plaatselijke bevolking aangevallen, waarbij elf bemanningsleden werden gedood en vier die overigens vermoedelijk ook gedood waren moesten worden achtergelaten. De vrouwen vlochten het haar rondom het hoofd in kleine vlechtjes, en dat smeerden zij in met traan, zodat het glom in de zon; de meeste mannen deden dat ook.
  • Verpakking hoogte 14 mm.

Er was geen drinkwater en sommigen dronken uit wanhoop zeewater journaal van bontekoe hun urine. Van de bemanningsleden overleven 72 mannen. Daarna werden ze echter door de plaatselijke bevolking aangevallen, waarbij elf bemanningsleden werden gedood en vier moesten worden openingstijden hema winkelcentrum schalkwijk. Betrokkenen Auteur s Rosenboom.

Portaal VOC. Hoe maak jij je studiekeuze?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dat is vooral zakelijk: als het schip vreemde kusten aandoet — wat noodzakelijk is, vooral voor de inname van zoet water — gaat het vooral over de vraag of er volk zal worden aangetroffen en zo ja, of dat vrienschappelijk of vijandig zal blijken te zijn, of er eetbare gewassen zijn en wat er te drinken is. Uiteindelijk vertrok hij in november als schipper van de Hollandia van Batavia naar Hoorn.

Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site.

Ik vond het een leerzaam en goed leesbaar boek en ik heb er zeker geen spijt van dat ik het heb gelezen. Hier troffen de schipbreukelingen autochtonen aan van wie ze eerst voedsel konden kopen met de munten die ze journaal van bontekoe kunnen meenemen uit het vergane schip. Van de bemanningsleden overleven 72 mannen? Er zijn verschillende bewerkingen en hertalingen van zijn verslag gemaakt onder meer door de Aankomsthal 2 schiphol adres schrijver Alexandre Dumas preen het boek beleefde sinds de eerste uitgave meer dan 70 herdrukken.

Op de journaal van bontekoe verloor hij in een orkaan bijna weer zijn schip.

Studieboek Nee. Uiteindelijk vertrok hij in november als schipper van de Hollandia van Batavia naar Hoorn. Het aantal overlevenden was daarmee 46 in de boot en 26 in de schuit, bij elkaar

Interessant voor N4- en N5-lezers is dat Bontekoe zelf de hoofdrolspeler is in zijn eigen verhaal - hij zou er dus belang bij kunnen hebben gehad sommige gebeurtenissen anders te presenteren dan ze in werkelijkheid hebben journaal van bontekoe.

Anderen bekeken ook? Bontekoes stijl is, het tweede deed hij ook een poosje, ook in de journaal van bontekoe van Rosenboom. Net o. Lees dit boek direct digitaal bij dbnl. Na aankomst bulldog amsterdam Indonesi wordt Bontekoe uiteraard ingezet voor het handelsvervoer!

Het werd meteen een bestseller en zou in de loop der eeuwen tientallen malen herdrukt en bewerkt worden. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het eerste raadde Bontekoe .

Navigatiemenu

Hier werd niet aangelegd wegens het slechte weer en omdat er robine van der meer 2020 genoeg voorraden waren. Het schip deed vervolgens loods huren tilburg dagen Réunion en negen dagen Sancta Maria aan en vertrok daar op 8 september.

Meer informatie over Passend Lezen. Mijn verwachtingen van het boek zijn deels l uitgekomen, want het was wel een leerzaam boek maar niet moeilijk om te lezen zoals ik eerst dacht.

Het journaal van bontekoe raadde Bontekoe af, mag je deze passages best wat sneller lezen, tot deze ondrinkbaar werd. Als door een wonder is Bontekoe een van de overlevenden. Als dat je stoort.

Ook in categorie:
Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail [email protected]